Bel ons: +32 (0)496 206 728    Email: info@segers-paardensport.be

Geopad Geopad

Geopads


Geopads zijn de originele snippers, gemaakt van synthetisch vlies wat versnipperd is tot de grootte van ongeveer een postzegel. Wanneer je deze snippers vermengt met het zand van uw rijbak of manegebodem leveren deze tal van voordelen op. Zo ontstaat er een verbetering van de stabiliteit van de bodem en verkrijgt het een blijvende goede veerkracht. Ook het schokdempende vermogen van de bodem zal aanzienlijk verbeteren en daardoor zal het comfort voor paard en ruiter er aanzienlijk op vooruitgaan. Dit zorgt weer voor minder blessures. Het materiaal bestaat uit synthetische vezels welke niet verteren of verrotten in tegen stelling tot natuurlijke materialen als houtchips en boomschors. Daardoor kun je jarenlang genieten van deze Geopads, het gaat wel 15 tot 20 jaar mee. Deze Geopads hebben ook nog eens het voordeel dat het een prima waterhechting heeft waardoor het bij hevige regen meer water opneemt en bij droogte langer vocht vast houdt. De Geopads zijn normaal verpakt in balen van ca 200 kg en kunnen geleverd worden op paletten. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals wit, groen, licht grijs en donker grijs.

Geopad word niet gemaakt van afval, maar is een bijproduct van geotextiel vliesproductie. De eigenschappen van alle kleuren is gelijk, toch is er een prijsverschil tussen de verschillende kleuren. Dit komt omdat de productie van wit veel geringer is dan van groen en grijs, terwijl donker grijs het meest geproduceerde materiaal is.

Geopads zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenbakken.

Het is mogelijk om Cofibres in een gewenst percentage door de Geopads te vermengen indien men dit wenst (vaak gebruikt men dan ca 10 a 20% Cofibres). Dit verbetert het hechtingsvermogen van de bodem nog meer. Wij adviseren de losse draadjes afzonderlijk te bestellen en tijdens het aanbrengen te mixen.

Wit


Originele Witte Geopads
Verpakt in balen van ca 250kg
Dit product is uit voorraad leverbaar
Levering kan verzorgd worden
Prijs op aanvraag. 

Groen


Groene originele Geopads
Verpakt in balen van ca 200kg
Levering kan verzorgd worden
Prijs op aanvraag.

Licht grijs

Geopad gris clair
Emballé en balles d'environ 250 kg
La livraison peut être organisée
Prix sur demande

Donker grijs


Donker grijze Geopads
Wit of groen of grijs de werking is hetzelfde. Alleen de prijs verschild namelijk. Hoe donker het materiaal hoe goedkoper het is. Daarom zijn deze vlokken erg interessant wanneer u een bodem wil verbeteren bij u thuis of voor een oefenbodem.
Verpakt in balen van ca 300kg
Levering kan verzorgd worden
Prijs op aanvraag.

Tapijt snippers

Tapijtsnippers zijn vermalen rest tapijtstukken die vrijkomen bij de productie hiervan. Het tapijt heeft dus nooit in een kamer gelegen maar is in feite nieuw. Tapijtsnippers zijn een uitermate effectief materiaal om uw manegebodem op een betaalbare manier te verbeteren. In de piste van de Olympische Spelen vorig jaar in Londen is dit materiaal ook gebruikt om daar een ideale bodem te krijgen.


  • Verpakt in balen van ca 250kg
  • Levering is mogelijk

Prijs op aanvraag


Cofibres

Cofibres is verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs en word in sommige gevallen vermengd door Geopads. Dit geeft een nog betere hechting en stabiliteit aan uw manegebodem. Wij leveren Cofibres altijd afzonderlijk mee met de Geopads. men voegt meestal ca 15 a 20% draadjes toe wanneer men voor dit produkt kiest.

Deze vezel is meestal verpakt in Big Bags die op paletten staan.

Prijs op aanvraag.


Geotextiel Doek

Geotextiel doek is in de volksmond beter bekend als worteldoek of antiworteldoek. Het word voor manegebodems veelal gebruikt om het nieuw op te brengen zand blijvend geschreiden te houden van de onderlaag.

Het doek wat wij leveren is voldoende waterdoorlatend en heeft als eigenschap dat het stabiel in de grond blijft liggen zodat het niet na enige tijd naar boven komt.

U kunt kiezen uit een gewevendoek of een nonwoven oftewel fleece doek